Hírek

Elérhetőségek

TOP-1.4.1-19-NG1-2019-00006

EFRA

Mátraszele Község Önkormányzata

 

NAPSUGÁR BÖLCSŐDE KIALAKÍTÁSA MÁTRASZELÉN

 

 

Mátraszele Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy egy modern, egycsoportos, 7 férőhelyes mini bölcsőde létesítésével segítse a kisgyermekes szülők mobilitását, munkaerőpiacra történő visszatérését.

 

A fejlesztésnek köszönhetően megtörtént a mátraszelei polgármesteri hivatallal és az óvodával egy épületegységben elhelyezkedő, eredetileg főzőkonyhának kialakított, addig tálalókonyhaként használt önkormányzati tulajdonú épületrész minibölcsődévé történő átalakítása.

 

A projekt keretében megvalósult az önkormányzati tulajdonú épületrész felújítása, egycsoportos, 7 férőhelyes minibölcsőde és a hozzá kapcsolódó játszóudvar kialakítása, a bölcsődei szolgáltatások ellátásához szükséges eszközök, bútorok, játékok beszerzése, valamint kerékpár-és babakocsi tároló létesítése, akadálymentes parkoló kialakítása, illetve elektromos járművek használatához szükséges töltő-infrastruktúra kiépítése. A bölcsődei és konyhai épületrész üzemeltetéséhez szükséges elektromos áram kiváltására a tetőszerkezeten elhelyezett napelemes rendszer került kivitelezésre. A kiépített megújuló energiaforrás biztosítja a bölcsőde energiahatékony és takarékos működtetését.

A fejlesztés hozzájárult a fiatal családok jövedelmi viszonyainak javításához, munkaerő piaci rugalmasságuk és versenyképességük erősödéséhez, a helyi foglalkoztatásban az esélyegyenlőség növekedéséhez a szolgáltatásokban bővelkedő, kedvező élettér által. Az új szolgáltatás bevezetése 3 új munkahelyet teremtett.

 

A fejlesztés megvalósításához Mátraszele Község Önkormányzata 88.901.160 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-1.4.1-19-NG1-2019-00006 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2020.04.01.-2022.03.31.

 

 

 

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-340-122

hivatal@matraszele.hu

Csatolmány(ok):