Hírek

Elérhetőségek

Művelődési ház energetikai korszerűsítése TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00073

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA_800_1.jpg

Mátraszele Község Önkormányzata

 

MŰVELŐDÉSI HÁZ ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

 

Mátraszele Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy csökkentse az önkormányzati tulajdonú művelődési ház épületének primer energiaigényt és károsanyag kibocsátását, valamint elősegítse a hatékonyabb energiahasználatát és racionálisabb energiagazdálkodását, továbbá növelje az épület energiaellátásában alkalmazott megújuló energia részarányát.

 

A fejlesztés során Mátraszele község művelődési házának épülete került korszerűsítésre, melynek energetikai jellemzői a korszerűnek tekintett színvonaltól messze elmaradtak. Ez jelentős energiaköltséget eredményez az önkormányzat számára, továbbá magas primerenergia igényt és károsanyag-kibocsátást okoz.

 

A projekt keretében megvalósult az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése. A fejlesztés során megtörtént a meglévő nyílászárók cseréje és utólagos külső oldali hőszigetelése. Az épületben található korszerűtlen, légbefúvásos gázkazánt automatikával programozható fűtésszabályozással ellátott kondenzációs kombi gázkazánra cserélték, valamint a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében termosztatikus radiátorszelepeket szereltek be. Az épület villamos energia fogyasztásának csökkentése/kiváltása érdekében hálózatra visszatápláló napelemes rendszert telepítettek.

A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös.

 

A fejlesztés megvalósításához Mátraszele Község Önkormányzata 93.938.010 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00073 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2018.06.01.-2021.09.16.

 

 

 

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-340-122

hivatal@matraszele.hu

 

Csatolmány(ok):