Hírek

Elérhetőségek

MÁTRASZELE ORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ERFA_800_1.jpg

Mátraszelén a főutcán, földszintes épületben működik az orvosi rendelő. Az ingatlan több helyen beázott, hőtechnikai paraméterei a mai kor elvárásainak nem feleltek meg. A falu önkormányzata évek óta kereste a megoldást a rendelő felújítására, majd 2016-ban pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Mátraszelén az orvosi rendelő – amely az háziorvosi, házi gyermekorvosi, iskolaegészségügyi és védőnői szolgáltatásoknak ad helyet - szerkezetileg elavult, gazdaságtalanul üzemeltethető volt és az energetikai előírásoknak sem felelt meg. A fűtést gyakran meghibásodó hőtárolós kályhákkal biztosították, az elektromos hálózat korszerűtlen volt. Az intézményben dolgozó háziorvos, asszisztens és védőnő nem csak Mátraszele, hanem Bárna lakosságát is ellátja egészségügyi szolgáltatásokkal. A betegek jobb minőségű fogadása, kiszolgálása érdekében az épület felújítása nem várathatott magára.
A település a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében sikeres pályázatot nyújtott be, amelynek célja az orvosi rendelő felújítása, energetikai korszerűsítése, akadálymentesítése, illetve új eszköz beszerzése volt. Az energetikai korszerűsítés keretében a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelést kapott, kicserélték a külső nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési, melegvíz ellátási és villamos rendszert. Megújuló energiaforrás használatához az épületre napelemes rendszer került.
A projekt keretében az önkormányzat vállalta, hogy a betegellátás mellett az intézményben - prevenciós céllal - csoportos egészségfejlesztő foglalkozások lehetőségét is megteremti.
A fejlesztés megvalósításához Mátraszele Község Önkormányzata 34.554.713 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00004 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2017.06.01-2018.11.30.

Bővebb információ:
06-32-340-122
hivatal@matraszele.hu

Csatolmány(ok):